vrijdag, 22 oktober, 2021

  •   Telefoon: +31 180 695 770
  •   E-mail:
van periscoop patent tot drive en besturingstechnologie

KOLLMORGEN viert 100-jarig jubileum

Kollmorgen's eerste succes was het maken van periscopen, met name voor onderzeeërs. Dr. Friedrich Kollmorgen had zijn uitvindingen geoctrooieerd in 1911 en uiteindelijk werd de Kollmorgen Optical Corp te New York in 1916 opgericht. 100 jaar Kollmorgen – tot stand gekomen dankzij de vindingrijkheid en een ondernemende geest, gecombineerd met een systematisch overzicht dat zelfs in de beginjaren uitgebreid werd buiten de eigen product range.

KOLLMORGENHugo Unruh1960 200px

KOLLMORGEN100years 200px

Systemen en totaaloplossingen definieren de ontwikkeling van het bedrijf op een moment waarop werd samengewerkt met andere visionairs van die periode. In het bijzonder, Norman Macbeth als chairman van de Macbeth Daylighting Company, HugoUnruh als oprichter van Inland Motor en Robert Swiggett, uitvinder van de printplaat bij Photocircuits. Kollmorgen groeide geleidelijk uit tot producent van servo drive technologie en motion control producten.

Het bedrijf opgericht door Dr. Friedrich Kollmorgen wordt onder andere beschouwd als pionier in de ontwikkeling van motoren met permanente magneten. Kollmorgen voorzag de Mars Rover en het ISS van motoren evenals de robot die Dr. Robert Ballard gebruikt voor het vastleggen van spectaculaire beelden van de Titanic in 1986.

Vandaag de dag opereert het bedrijf onder de vleugels van Fortive, met zo’n 1.500 werknemers wereldwijd. De Europese markt wordt voorzien vanuit Ratingen.

 

KOLLMORGENPresidentDanSt 200px

"Het is eenechte eer en een voorrecht om te werken voor een bedrijf dat al 100 jaar oud. Er zijn zeer weinig organisaties die al meer dan een eeuw werken aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen," zegt Kollmorgen CEO Dan St. Martin. "Ons succes is gebouwd op de inzet van al onze medewerkers, die elke dag hun energie steken in trend-settende innovaties, in alle uithoeken van de wereld." 

 

koll logo 50pt             sigmatek 50pt             Logo Sinadrives 50pt